KMO

KMO Portefeuille

Maak je voor het eerst gebruik van de KMO-portefeuille?

“Waarom eigenlijk?”, dat is de vraag die we ons stellen aan het begin van je project. Dat doen we om je opdracht in kaart te brengen, doelen te stellen en de verdere uitrol te bepalen. Hoe doen we dat? Met een heuse strategie-oefening en een brainstorm.

Een plan van aanpak is een uitgebreid marketing/communicatieplan, op maat van je onderneming. We leggen de accenten die jij écht belangrijk vindt. Denk aan persona’s, SWOT, Concurrentieanalyse, Customer Journey,…

Komt helemaal goed, we loodsen je er doorheen. Starten doen we door je onderneming te registreren op de website van VLAIO. De procedure daarvoor vind je hier, een gedetailleerd overzicht vind je in deze handleiding.

Opgelet: vooraleer je je kan registreren op de website van VLAIO, moet je geregistreerd staan als zelfstandige in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO).

01

Na de bevestiging van je inschrijving ontvang je van ons een mail met de factuur. Nog geen mailtje ontvangen? Check dan zeker even je mapje met ongewenste e-mails.

02

Betaling BTW: enkel het bedrag exclusief btw komt in aanmerking voor betaling met de KMO-betaling. Het btw-bedrag moet dus rechtstreeks betaald worden aan SAVAGROUP BV

03

Steunaanvraag opstarten : Via de website van de KMO-portefeuille kan een projectaanvraag opgestart worden (roze knop). Meer info daarover vind je hier.

Opgelet : aangezien enkel het bedrag excl. btw in aanmerking komt voor de KMO portefeuille, is het van belang dat je dat bedrag vermeldt als inschrijvingsbedrag.

Belangrijke info :
– NACE-code
– Erkenningsnummer dienstverlener

04

Storting eigen aandeel: na de bevestiging van je subsidieaanvraag, ontvang je een mail met een ‘aanvraag tot storting’ en de stortingsgegevens voor uw eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.

05

Betaling projectbedrag : van zodra Sodexo de storting van jouw aandeel ontvangen heeft, stort de Vlaamse Overheid de subsidie (de overige 30%). Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.
Opgelet: dit betekent nog niet dat de totaalsom betaald werd aan SAVAGROUP BV! Je dient zelf nog het volledige projectbedrag over te maken, dat doe je door je opnieuw aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgens bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.

BELANGRIJK: vul hierbij ook de gestructureerde mededeling in die je ontving op de factuur van SAVAGROUP BV. Deze gestructureerde mededeling is identiek aan degene die je gebruikte voor de betaling van het btw-bedrag.

06

De betaling is nu 2-3 weken onderweg vooraleer hij door ons ontvangen wordt en kan verwerkt worden. Daarna ontvang je van ons via mail een definitieve bevestiging dat je betalingsprocedure is afgerond.

Durf ondernemen.​