fbpx

TIPS & TRICKS: ondernemen tijdens de coronamaatregelen

Het leven van een ondernemer staat nooit stil, zelfs niet tijdens een pandemie. Veel bedrijven stellen zich de vraag hoe ze hun activiteiten kunnen aanpassen naar de huidige situatie. Hieronder hebben wij een aantal tips & tricks verzameld.

Meten is weten

Hoe lang is het geleden dat je de interne en externe communicatie hebt geanalyseerd? Een grondige analyse kan je veel insights geven over wat jouw doelgroep bezig houdt. Gebruik de gevonden informatie achteraf om nieuwe content te creëren. Hetzelfde geldt voor al je sociale mediakanalen.

Een andere manier om belangrijke informatie te achterhalen is door je klanten of medewerkers te interviewen. Vraag hen naar hun ervaring met jouw product/dienst. Dit kan via Skype, FaceTime, Whatsapp of andere tools. Ook kan je de vrije uren gebruiken om enquêtes op te stellen.

Blijf sociaal

Tijdens deze bizarre tijden van social distancing is het belangrijk om juist wel sociaal te blijven, maar dan op een digitale manier. We hebben alle middelen al ter beschikking en nu ook meer tijd. Maak elke dag een aantal uren vrij om de sociale media-accounts van (potentiële) klanten en concullega’s op te zoeken en laat likes en zinvolle comments achter.  Dit zal ervoor zorgen dat ook op jouw account meer interactie zal ontstaan.

Veel bedrijven zetten in op reviews maar nemen zelden de tijd om deze te beantwoorden. Lijst vooropgestelde antwoorden op en coach jezelf of je werknemers om negatieve reviews op een correcte manier te behandelen. Probeer dit te doen voor alle recente reviews en integreer dit in je routine op langere termijn.

Online relevantie

We weten het al langer dan vandaag; wie niet online is, bestaat niet. Neem de komende weken extra tijd om je website grondig te analyseren, data te verzamelen of door je merk en uitvoeringen in een nieuw jasje te steken. Voor inspiratie kan je altijd kijken naar onze wall of fame

Ook is het nu het perfecte moment om de webshop waar je al zo lang van droomde te maken of te publiceren. Indien je zelf geen weg weet, staan wij je ten allen tijde bij om van je ideeën een meesterwerk te maken. Leg snel jouw digitale meeting met ons vast!